oktober 7, 2015
Bloody Mary
Cocktail hour
Manhattan, de ‘chique coté’ van New York. Skyscrapers, met coole clubs en cocktailbars. Logisch dus dat er ook een cocktail in het rijtje van American classics moet staan. Een martini of een Cosmopolitan waren ook een optie geweest, maar natuurlijk moet er nog wel ergens een Empty the Fridge link zijn.
Bloody Mary
De Bloody Mary is in New York naar het schijnt vooral een populaire cocktail bij de brunch en (alweer) een goede ‘hangover cure’. Een goede match bij die andere American classic: de meatball sub?
Een mix van wodka, tomatensap, worcestersaus, tabasco en selderijzout. Als je echt ambitieus bent, kan je je van een restje selderblaren zelf selderijzout maken.
(bron beeld Bloody Mary: shutterstock.com)
Bloody Mary
Ingrediënten
- 60 ml vodka
- 120 ml tomatensap
- 2 scheutjes worcestersaus
- 2 TL mierikswortel
- 2 scheutjes tabasco
- 1 partje limoen
- 1 snuifje selderijzout
- 1 snuifje peper
- 1 snuifje paprikapoeder
- 1 stengel selder
Instructies
- Schep wat selderijzout op een klein bord. Wrijf de rand van je glas in met wat citroensap en dop de rand vervolgens in het selderijzout tot je een mooi randje zout rondom rond bekomt.
- Vul het glas met ijs en zet opzij.
- Meng de overige ingrediënten in een cocktailshaker, shake zachtjes door elkaar en zeef in het voorbereide glas.
- Serveer de Bloody Mary met een stengel selder om te roeren en een partje limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments